Nieuws : management: arbo
Lees voor het aanmelden de voorwaarden.

Ongewenste intimiteiten vaak op de werkvloer

intimidatie(1)Een op de veertig vrouwen had vorig jaar te maken met ongewenste seksuele toenaderingen. Daarvan vond een vijfde plaats op de werkvloer. Dat meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) woensdag op basis van cijfers uit de zogenoemde Integrale Veiligheidsmonitor, waaraan ruim 100.000 vrouwen meededen.

Bij een derde van de vrouwen die de ervaring hadden dat zij met seksuele bedoelingen op een kwetsende manier werden aangeraakt of vastgepakt, gebeurde dit vaker. Jonge vrouwen werden het meest lastiggevallen. Van de 15 tot 24-jarigen had drie op de veertig hier in 2009 mee te maken.

De dader is vaak een bekende. In bijna de helft van de gevallen kendede slachtoffers de dader. Over het algemeen worden jongere vrouwen vaker lastiggevallen door een onbekende, op straat of in een sportgelegenheid.Oudere vrouwen hebben vaker te maken met ongewenst gedrag van iemand die ze kennen en dat gebeurt vaker op het werk, dan erbuiten.

Slechts 10 procent van de vrouwen heeft het ongewenste sek

kraanwater Campagne de Dopper promoot consumptie van kraanwater

Via de campagne de Dopper, bedacht door Harlem Agency, wordt de consumptie van kraanwater gestimuleerd. In Amsterdam, Utrecht en Haarlem werden flashmobs georganiseerd om aandacht te vragen voor de campagne. Harlem Agency daagt consumenten uit om een flesje te ontwerpen dat milieubewust, herbruikbaar en betaalbaar is. Kraanwater is in Nederland het strengst gecontroleerde levensmiddel. De eisen d... Lees meer...

ziek Ziekte en privacy

Werkgevers hebben een zeker recht op informatie over de ziekte van hun medewerkers. Aan de andere kant heeft de werknemer recht op bescherming van zijn privacy.Wat is nu precies privé en wat niet? Kortom, aan welke regels moet de werkgever zich houden op het gebied van ziekte en privacy? Als een werknemer ziek is, hoort hij dat zo snel mogelijk aan zijn werkgever te melden. De werkgever m... Lees meer...